top of page

Wat is een Youngtimer?

Een Youngtimer is (vaak) een luxe motorvoertuig van een gerenommeerd merk die de gerechtigde leeftijd van 15 jaar heeft bereikt, dus minstens 15 jaar geleden op kenteken is gezet. Vaak betreft het een premium model, denk bijvoorbeeld aan een Audi A8, Mercedes S-klasse of een Landrover Discovery. Ook een zg. grijs kenteken-auto mag het predicaat Youngtimer dragen, bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter van 15 jaar of ouder.

Auto’s waar goed op gepast is, goed onderhouden zijn met een onderhoudshistorie en met een acceptabele kilometerstand zijn het meest gewild. Een Youngtimer is vaak zo één die nog later het stempel “klassieker” mag dragen. Er zijn legio voorbeelden. Een kleine greep: een leuke BMW, Alfa Romeo 156 of wat dacht je van een Audi TT, een Peugeot 306 cabrio, een VW golf 5 cabrio of GT, een Mercedes GLK... noem maar op. Allemaal heerlijke auto’s die zich onderscheiden van de SUV. De Youngtimer regeling geldt van 15 tot 30 jaar.

Wanneer laat je een Youngtimer taxeren?

Een taxatie van een Youngtimer is -in de meeste gevallen- aan te raden, óók als je 'alleen' kiest voor een WA-dekking. Bij schade waarbij een andere partij aansprakelijk is, dient de verzekeraar van de tegenpartij de schade te behandelen op basis van de taxatiewaarde en niet op basis van de dagwaarde. De schadevergoeding is dan meestal veel hoger. Kies je naast WA-dekking ook voor beperkt of volledig Casco dan zal de verzekeraar vaak vragen om een taxatierapport.

Taxatie- & Expertisebureau Hugo van Oosterwijk
bottom of page